Знаков политик се завръща в ГЕРБ-Благоевград

4 години, след като д-р Атанас Камбитов напусна ГЕРБ, късно снощи стана ясно, че знаковият политик се връща в редиците на партията на Бойко Борисов, предаде репортер на „Фокус“.

След срещата с актива на ГЕРБ в зала „22-ри Септември“ евродепутатът и областен координатор на партията в Благоевградска област Андрей Новаков обясни пред журналисти, че по време на събранието Цветомир Паунов е обявил решение, взето от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

„Г-н Камбитов възстановява членството си в ГЕРБ и поема длъжността на председател на Общинската структура в Благоевград. Той ще бъде и регионален отговорник, като ще подпомага дейността на областното ръководството, което остава без промяна“, добави Новаков.

Паунов от своя страна допълни, че д-р Камбитов и Андрей Новаков ще направят един автентичен екип, който има история назад в политическото минало.

„Целта е ГЕРБ да си върне истинското, силното лице в Община Благоевград“, коментира той.

Д-р Камбитов ще бъде на пряко подчинение на ръководството на ГЕРБ и Изпълнителната комисия, и заедно с Андрей Новаков ще трябва да провеждат цялостната политика на партията в областта, а като общински председател Камбитов ще има и пълните права да провежда политиката на партията в община Благоевград.

В профила си във Facebook д-р Камбитов написа (публикуваме поста му без редакторска намеса):

„Днес бях представен като общински ръководител на ГЕРБ Благоевград и Областен координатор от административния секретар на ПП ГЕРБ, г-н Паунов.

Благодаря за доверието на г-н Борисов и изпълнителната комисия!

Благодаря за подкрепата на всички приятели и колеги, които присъстваха!

В годините, заедно с тях, заедно с всички членове и симпатизанти на ГЕРБ, постигнахме много успехи и съм сигурен, че и занапред ще бъде така.

Очаква ни много работа, но имаме опита, силата и решителността да го постигнем.

Заедно ще справим!“

Припомняме, че д-р Камбитов има богат управленски опит. През 2007 година става общински съветник от ГЕРБ. Бил е народен представител и кмет на Благоевград в продължение на два мандата. На последните местни избори отново бе кандидат за кмет, като постигна много добър резултат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене