Шефката на културата в Благоевград Силвия Домозетска напусна общината

Директорът на дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Благоевград Силвия Домозетска напусна и „стегна куфарите“ за нови приключения.

Тя приключи трудовите си ангажименти в кметството и се регистрира на борсата, тъй като длъжността й бе съкратена в новата административна структура на екипа на кмета Методи Байкушев.Припомняме,че С. Домозетска имаше предложение да бъде назначена на друга позиция, което отказа заради разминаване във визията за развитие на културата в общината с новото общинско ръководство.

„Календарът ми за месец март е пълен с ангажименти като сценичен водещ на публични събития в София, Дупница, Благоевград и Разлог, включително и благотворителни концерти“, разказа за новата посока, в която поема, ексшефът на културата.

Тя разкри, че страстта й към журналистиката продължава да е силна и има разговори в тази посока с телевизия, но в момента вниманието й е концентрирано върху защитата на докторската й степен в ЮЗУ, свързана с PR на културата и изкуството за устойчивост на общините.

„Имам и едно мартенско „отскачане“ до Неапол, затова куфарите ми буквално няма да се разопаковат идния месец“, отбеляза с усмивка Силвия Домозетска нетърпението си за връщане към любимата й Италия, където семейството й живя преди години.

Заедно с бившия зам. здравен министър Светлана Йорданова и Олга Ворошилова са амбицирани тази година на Благовец да възстановят след 4 години прекъсване конкурса „Жена на годината на Благоевград“, поела е ангажимент и към ансамбъл „Пирин“ да е водещ на концертите им.\struma.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене