Окръжна прокуратура съобщи: До 10 години затвор грозят дясната ръка на застреляния лихвар В. Доневио, банскалията Г. Кефайов – Фифи за отвличане и зверска инквизиция на пастир

_thumbЗаедно с него в съда влизат и двата му съучастници К. Захов и Ат. Георгиев

Окръжна прокуратура Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу известния като дясната ръка на застреляния преди години лихвар от Банско Васил Донев – Доневио, Георги Кехайов – Фифи. Фифи, заедно с Ат. Георгиев и Костадин Захов са обвинени в отвличане и инквизиция на банскалията Димитър Узунов, заподозрян в кражба на животни. Инцидентът се разиграл презлятото на 2010 г. Бащата на Фифи, Владо Кехайов, който имал животновъдна ферма, се оплакал на сина си Георги, че му крадат животни и се съмнявал, че крадецът е Узунов.

Фифи – младши събрал аверите си и отвлекли пастира. Качили в автомобил и го откарали до фермата на бащата на Фифи. Там му го пребили жестоко, заключили го с белезници за металната врата и си тръгнали. Узунов, обаче успял успял да се освободи от белезниците, и се обадил в полицията. Вчера Окръжна прокуратура обяви, краят на разследването по случая и внесе в съда обвинителния акт. Ето какво съобщава вчера прокуратурата :

В престъпление по чл. 142 от НК са обвинени : ГЕОРГИ В. К., КОСТАДИН И. З. и АТАНАС Д. Г., от гр. Банско, за това че на 11. 08. 2010 г., около 21. 00 часа в гр. Банско, в района на ж. п гара „Св. Георги” в съучастие като съизвършители, са отвлекли Димитър П. У. от с. Обидим, община Банско, област Благоевград (като му нанесли побой и го качили в лек автомобил, марка „Фолксваген”, модел „Голф”, собственост на Димитър К. Т. и го откарали в конюшня, находяща се в местността „Конещица”, землището на гр. Банско), като деянието е извършено от две и повече лица

– престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 2, вр. с ал. 1, вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, който придвижда до от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Началникът на Фифи преди години Васил Донев – Доневио бе застрелян по пътя за фермата си край разложкото село Баня през лятото 2012 година. До момента килърите му не са открити.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене