Семейството на отвлечените с кола деца от Дупница благодари на полицията

Семейството на двете деца, които бяха отвлечени в кола в Дупница преди четири дни, изпрати благодарствено писмо до министъра на вътрешните работи, ръководството на полицията в Кюстендил и Дупница и до всички полицаи.

Роднините на децата, които са на 1 г. и 4 г. благодарят на служителите на РУ Дупница за бързите им действия при противозаконното отнемане на автомобила им, в който са били и двете им невръстни деца. Благодарят за това, че децата им не са пострадали, благодарят за топлото човешко отношение.

„Усещането за това, че в прегръдките си държим живи и здрави децата си, у дома, сред близките, е несравнимо, каквито и думи да употребим. Слава Богу и слава на Вас днес пишем тези редове с любов в сърцата“, пишат родителите, бабите и дядовците, лелите и останалите роднини.

На 19 февруари 39-годишен мъж открадна лек автомобил с две деца – на 1 и на 4 г. в Дупница. Сигналът за противозаконно отнет автомобил „Тойота“, в който са били и двете деца бе подаден в полицията в 12.15 ч. Майката на децата и собственичка на автомобила спряла за кратко пред аптека в центъра на Дупница, децата останали в колата, а колата отключена… Минута след като била в аптеката, видяла, че автомобилът й тръгва и се отдалечава.

Полицейските служители предприели незабавни действия и заградителни мероприятия, след минути са установили движението на отнетия автомобил – в района на кв. „Бешика“. Принудително е спрян автомобилът в 12.40 ч., децата не били в него. Открити са от полицаи изоставени в района на параклиса „Св. Спас“ край Дупница. Извършителят на деянието е 39-годишен местен жител, за който са събрани данни, че е с психичен проблем.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, работата продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Кюстендил.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене