Съдът в Благоевград прати в затвора наркогрупа

Окръжната прокуратура в Благоевград приключи разследването срещу организирана престъпна група, заловена за разпространение на наркотици в Благоевградска област и на други места в страната. Групата е била активна в периода от февруари 2022 г. до октомври 2023 г. Седемте обвиняеми са се признали за виновни и са сключили споразумения с прокуратурата.

Участници в групата са били 55-годишният К.М., 28-годишният Р.М., заедно с Р.К. на 57 години, Д.М. на 43 години, Е.М. на 58 години, В.С. на 37 години и М.М. на 47 години.

Установено е, че К.М. съвместно с Р.М. са ръководили наркогрупата. На К.М. е наложена присъда от 2 години затвор при строг режим, Р.М. влиза в затвора за 1 година и 7 месеца при общ режим на изтърпяване.

Обвиняемите Р.К. и Д.М. са заловени от митнически служители при опит за контрабанда на 3,935 килограма марихуана за общо 62 960 лв. през границата на България с Турция, като част от дейността на престъпната група.

На Р.К. е наложена присъда от 2 години при общ режим, а при Д.М. наказанието е условна присъда от 3 години затвор с 5 години изпитателен срок.

Наложеното наказание на обвиняемия Е.М. е 1 година и 2 месеца затвор при строг режим на изтърпяване, на В.С. – 1 година при общ режим, а обвиняемата М.М. е с наложена условна присъда от 1 година и 6 месеца с 4 години изпитателен срок.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене