Добра новина!Намаляват цената на дървата за огрев

Министърът на земеделието Кирил Вътев даде указание да бъде намалена с 20 на сто цената на дървата за огрев за следващия отоплителен сезон чрез директни продажби извършвани от Държавните горски и ловни стопанства спрямо цените от предходната година. След намалението цената на кубик дърва от постоянните складове се очаква да бъде около 100 лева.

Купувачите смятат, че отстъпката от 20 на сто далеч не е достатъчна, за да облек­чи бюджета им, но по-добре с нея, отколкото без нея. Тенденцията в страната е хората, които се отопляват на дърва в страната да намаляват. Указанието за 20 на сто по-ниска цена е е стъпка в посока осигуряване на по-добър живот за гражданите и защита на природното богатство на страната, обясняват от Министерството на земеделието и храните.

Към момента цените на широколистните дърва за огрев вървят средно по около 180-200 лева за кубик. След намалението с 20 на сто цената вече за същото количество трябва да е 144 -160 лева за кубик.

В държавните предприятия при продажба от корен иглолистните вървят средно по 15 лева за кубик, а широколистните – по 30 лева. От временен горски склад цените са съответно около 50 и 70 лева за кубик.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене