Съдия Иван Петков изиска от „Информационно обслужване „ бе изискан протоколите от машинното гласуване в 11 секции.

Нови избори в Благоевград?

Административен съд – Благоевград разследва дали машините за кметския балотаж са били сертифицирани, информираха Топ Преса. Докладчикът по делото, заведено от загубилия надпреварата с Методи Байкушев екскмет Илко Стоянов, се разпореди ЦИК да даде номерата на устройства за електронно машинно гласуване на 5 ноември, а също и да разкрие кой е инсталирал софтуера им.

В съдебната зала днес сведения даде посочен от Стоянов свидетел. Това е Мирослав Кюпов, който е бил координатор в предизборния щаб. Кюпов лично е отговарял за списъка със застъпниците на Стоянов. Той е и управител на общинското дружество, стопанисващо електрическите автобуси. Разказа, че в пет секции в града е имало неправомерна агитация. Следващото заседание по делото е на 21 декември.

Съдия Иван Петков изиска от „Информационно обслужване „ бе изискан протоколите от машинното гласуване в 11 секции. Стоянов смята, че в тях има сериозни нарушения на изборното законодателство. Очакват се и резултатите от експертиза, възложена на компютърен специалист, който да установи дали с машините се е гласувало преди изборния ден и след края на вота. За тази и останалите две експертизи, Илко Стоянов трябва да плати по сметките на АС-Благоевград 9000 лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене