Мистерия: Трупът на Алексей Навални изчезна

Тялото му не е нито в наказателната колония в Харп, нито в близкия град Салехард

Тялото на руския опозиционер Алексей Навални не е нито в наказателната колония в Харп, нито в близкия град Салехард. Това обяви говорителката му Кира Ярмиш в социалните мрежи.

„Настояваме тялото на Алексей Навални да бъде освободено незабавно и върнато на семейството му“, каза Ярмиш в изявлението си. Тя допълни, че Людмила Навалная, майката на Алексей Навални, е пристигнала в наказателната колония в Харп.

Руските следователи са обяснили, че са прехвърлили тялото на Навални от наказателната колония в Арктика в близкия град Салехард, където то се изследва, посочи в социалните мрежи Кира Ярмиш, говорителката на Навални.

Наложило се е да чакат два часа преди да им бъде съобщено, че тялото на Навални вече не е там, а е прехвърлено в Салехард, но отивайки в моргата се оказва, че сградата е затворена.

Ярмиш посочи, че тялото на Навални не е в моргата в Салехард, градът близо до затворническата колония. Кира Ярмиш добави, че майката и адвокатът на Навални са посетили моргата, само за да открият, че е затворена, въпреки уверенията от затворническата колония, че тя работи и тялото на Навални е там.

Тялото на Алексей не е в моргата“, каза Ярмиш.

Според администрацията на затвора Алексей Навални е изпаднал в безсъзнание и е починал след разходка в наказателната колония, където беше преместен в края на декември.

В изявлението си за смъртта на Навални руските затворнически власти казаха, че причините „се определят“.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене