Задават ли се избори в хаджидимовското село Теплен?

ОИК Хаджидимово образува административно производство след сигнал, че кметът на село Теплен, Левент Чаушев, който спечели изборите с един глас повече от опонента си Живко Петелов, е нарушил член 41 от ЗМСМА като е забравил да заличи фирмата си в законовоустановения срок. Забавянето е повече от 1 месец.

Това незабавно дава основание за прекратяване на правомощията му и произвеждане на нови кметски избори. „Събираме материали по сигнала, очакваме и възражението на кмета и в края на следващата седмица ще насрочим заседание на ОИК, за да вземем решение, това каза днес за Struma. com председателят на ОИК Хаджидимово Даниела Банева.
Припомняме, че при последните избори в селото се стигна до балотаж и с един глас повече победи Левент Чаушев, издигнат от Партията на Зелените. Той получи подкрепата на 139 негови съселяни

Опонентът му – досегашният управник на селото Живко Петелов от ДПС, имаше 138 гласа. Припомняме, че по този текст от закона бе детрониран бившият благоевградски кмет Румен Томов, при това закъснението му беше много по-малко. Сагата с делата продължи дълго. Предстои да разберем какво ще се случи в село Теплен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене