Горя училището в с. Соволяно, община Кюстендил

Тази нощ е горяло училището в с. Соволяно, община Кюстендил, съобщиха от полицията. Сигналът е постъпил в 4:35 часа тази сутрин. Минути по-късно на място са гасили два екипа, с девет души, на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) – Кюстендил. Огънят е унищожил 600 кв. м покривна и 450 кв. м междуетажна конструкция. Спасено е помещение, ползвано в миналото като физкултурен салон. Сградата е била със статут „забранена за обитаване“, а оценката е направена от специализирана комисия. В сградата не е имало електрозахранване.

Доугасяването на пожара продължава. На място остават да дежурят екипи на пожарната. Причините за възникването на пожара ще изяснява Районното управление в Кюстендил, казаха още от полицията.

Училището в село Соволяно е построено през 1924 година и не се използва повече от 25 години.

Общо шест пожара са гасили екипи на РСПБЗН през изминалото денонощие в областта. Четири от пожарите са нанесли щети. Освен училището в Соволяно са горели къща в с. Лозно, община Кюстендил, къща в с. Бистрица, община Дупница и апартамент в Бобов дол. При пожарите няма пострадали хора.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене