Творци, общественици и гости отбелязаха празника на любовта с поетично четене в Народно читалище „Братя Миладинови – 1914“ в Петрич

Творци, общественици и гости отбелязаха празника на любовта с поетично четене в Народно читалище „Братя Миладинови – 1914“ в Петрич. Творческата вечер, посветена на 14 февруари, е по инициатива на младежкия литературен клуб към читалището. Във вечерта се включиха и творци от литературен клуб „Евтим Евтимов“ в Петрич и от „Клуб за литература, изкуство и култура“ (КЛИК) в Сандански. Официални гости на събитието бяха заместник-кметът по хуманитарни дейности Нина Попова, председателят на Общински съвет – Петрич инж. Светла Данаилова, както и представители от Районния съд в Петрич.

По време на вечерта всички четоха стихотворения за любовта – авторски или чужди и дискутираха по темата. В програмата бяха включени и музикални изпълнения на композитора Светослав Лобошки и възпитаници на музикалните клубове към читалището.

Ръководителят на младежкия литературен клуб Розалина Добрева каза за БТА, че идеята е била да се получи поетична вечер, с романтична обстановка и поезия. Решихме да поканим и утвърдените творци от литературния клуб, за да може ние да се поучим от тях, а те да видят нашите първи опити. Да се получи една съвместна дейност, в която всички да поработят заедно и да обменят идеи, посочи ръководителят.

Учениците бяха подготвили и валентинки с кратко послание за всички присъстващи. Към момента младежкият литературен клуб наброява около 15 ученици между осми и 12 клас. В програмата си, те са предвидили още ред творчески инициативи, свързани с различни празници в календара, разказа Добрева.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене