Арх. Анушка Костадинова : Има опасни подлези и надлези в Благоевград, нужен е контрол!

more_3_bОпаснили са подлезите и надлезите у нас? Благоевградският архитект Анушка Костадинова участва в анкета на „Строителство и иимоти“ кат оанализира отговор на поставения от медията въпрос. Ето какво каза Костадинова :

Това е тежък проблем за цялата страна. В Благоевград също не можем да се похвалим с положителен опит по отношение на подлезите и надлезите. Нивата, които са проблем за преодоляване, се намират в площадното пространство в центъра на града. Няколкото подлеза в района на двата главни булеварда, са почти неизползваеми. Пред входа на театъра с европейски средства беше поставен асансьор за хора в неравностойно положение, който обаче на този етап е неизползваем. Похарчиха се едни пари, от които на практика няма никаква реална полза.

В момента в България нормативно се отделя внимание на достъпната среда, но няма цялостна система, която да гарантира, че изградените съоръжения ще са функционални. Това не е трудно, може да се осъществи с поредица от не толкова скъпи мерки, които дори малки градове в Европа вече са предприели и са си решили проблема.

У нас и надлезите се правят кампанийно, като се разчита повече на инициативи на местната управа. Липсва ни организирана система за управлението и контрола на такъв тип съоръжения.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене