Кампания „Отговорността е секси – използвай презерватив“ в Кюстендил

Регионалната здравна инспекция в Кюстендил се включва в националната АНТИСПИН кампания, съобщиха за „Фокус“ от здравната институция. Кампанията е посветена на Празника на влюбените и е насочена към младите хора на възраст 15-29 години.

Целта е да се привлече вниманието на широката общественост и приоритетно на младите хора, припомняйки, че рискът от инфектиране с ХИВ може да бъде намален с отговорно поведение и при редовна употреба на презервативи.

„14 февруари е повод, да поговорим за сексуалната култура на младите хора, за опасността от СПИН и другите полово предавани болести, за нежелана бременност. Любовта е най-красивото изживяване на човека. Младите хора трябва да бъдат подготвени за нея, както духовно, така и физически“, посочиха организаторите на кампанията.

РЗИ – Кюстендил провежда здравно-информационни кампании на територията на учебни заведения. Обхванати са МИР Център – Кюстендил, читалище „Пробуда“ – Дупница, ЦОП – Дупница, Спортен комплекс „Осогово“ – Кюстендил, Зона спорт“ – Кюстендил“. Кампании ще се провеждат на площад „Свобода“ в Дупница и на площад „Велбъжд“ В Кюстендил.

От 13 до 15 февруари ще се извършва безплатно и анонимно изследване за ХИВ и сексуално предавани инфекции на площада в Кюстендил, а на 14 февруари и това ще се случи и в Професионалната гимназия по облекло и селско стопанство в Дупница. На 16 февруари изследвания ще се правят в Професионална гимназия по туризъм „Н. Й. Вапцаров“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене