Това са любимите десерти на българина

Българската народна кулинария е пъстра, цветна и изключително разнообразна. В нея важно място имат десертите, които са винаги сочни и изключително сладки.

Любимите български сладкиши обикновено са елементарни за приготвяне, но същевременно уникално вкусни. Повечето от тях имат важно символично значение за българската трапеза, затова присъстват на почти всеки празник.

Ето кои са любимите десерти на българина:

Крем карамел

Любимият български десерт от детството – крем карамелът. Той е съчетание от уникално вкусен крем, лек и приятен вкус. За любимия крем карамел на българина са нужни няколко прости съставки като захар, прясно мляко, яйца, ванилия, лимонов сок.

Реване

Сочен, вкусен и изключително сладък – реването се нарежда сред любимите български десерти. Тайната зад вкусното реване е сиропът, който винаги трябва да бъде в повече. Българският десерт се приготвя изключително лесно и бързо с помощта на яйца, захар, бакпулвер, сол, захар и вода.

Мляко с ориз

Млякото с ориз е един от най-вкусните български сладкиши. Той се приготвя от краве мляко, вода, захар, ориз, сол, канела на прах и ванилия. Млякото с ориз несъмнено е един от най-любимите традиционни десерти, които имат важно място на родната трапеза.

Кекс

Кой не обича домашният и пухкав кекс? Един от любимите родни сладкиши е кексът с какао или кексът с орехи, който е с пищна и мека текстура. Кексът се приготвя лесно и бързо с подръчни продукти в кухнята като яйца, брашно, олио, захар, вода, ванилия, какао и бакпулвер. Финалният щрих е и пудрата захар, която придава завършеност на сладкиша.

Баклава

Баклавата е друг любим български десерт, пленяващ небцето с вкус и сочност. Сладката баница има и незаменимо място на традиционната рецепта, като е част от всеки празник. За баклавата са необходими съставки като орехи, точени кори, масло, брашно, яйца, захар и бакпулвер.

Тулумбички

Друг любим български сладкиш са тулумбичките. Те представляват сочни сиропирани бомбички, които предоставят цялостна експлозия за небцето. Тулумбичките се приготвят от брашно, захар, лимонена киселина, вода, масло, захар, сол, яйца и ванилия.

Тиквеник

Тиквеникът е един от най-любимите десерти на българина и задължителен елемент от традиционната трапеза на Коледа. Сладката баница се приготвя от точени кори, орехи, канела, тиква, захар и олио. Тайната в нейната сладост е в престояването, за да могат корите да попият максимално от сока.

Бисквитена торта

Един от любимите български десерти несъмнено е бисквитената торта. Тя има проста, но вкусна рецепта, което я прави една от най-предпочитаните рецепти за приготвяне. За бисквитената торта са необходими единствено съставки като прясно мляко, бисквити, яйца, захар, ванилия, лимон, канела, орехи, заквасена сметана и какао.

Печена тиква с мед и орехи

Друг любим български десерт с тиква е печената тиква с мед и орехи. Любима и лесна за приготвяне традиционна рецепта, която е и здравословна. За нея са необходими тиква, орехи, мед и канела. След няколко прости стъпки като сваряване и изпичане на тиквата, се получава вкусен и полезен десерт.

Шоколадов салам

Стара, но любима рецепта за сладък български десерт, е шоколадовият салам. Той се приготвя лесно и бързо с обикновени бисквити, яйца, захар, пудра захар, масло, ром или коняк, ванилена захар, какао и настърган тъмен шоколад. По желание можете да добавите стафиди или орехи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене