Гимназии и училища в Пиринско разкриват нови специалности!

Гимназии и училища в Пиринско разкриват шест нови специалности. Това стана ясно на проведеното днес заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“ в областния център  ще предложи от следващата учебна година професията „Съдебен служител“/специалност „Съдебна администрация“/. Лесотехническата гимназия в Банско пък ще обучава младежи, които след края на образованието си ще бъдат с професия „Техник-механизатор“.

Професионално-техническа гимназия в Сандански дава възможност от следващата учебна година да се изучава професия „Техник на електронна техника“. Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев обявява професия „програмист“ за допълнителенн план-прием в 11 клас.

Само две средни училища в региона ще разкрият нови професии. Едното от тях е в село Микрево, община Струмяни, където учениците ще учат за социални асистенти. В Средно училище „Йордан Йовков“ в гърменското село Рибново откриват професия „Икономист-информатик“.

Тези специалности се разкриват след диалог между РУО, училищните ръководства и бизнеса в съответните градове и населени места.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене