Борисов: Ако Габриел не е премиер и външен министър ще предложим изборите да са 2 в 1

/ БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако настоящият вицепремиер Мария Габриел при ротацията не заеме поста на премиер и да запази този на министър на външните работи ще предложат изборите да са 2 в едно.

„Щом има такава червена линия, разбираме ги. Единственото, което можем да предложим разумно е поне изборите да са 2 в 1, да не харчим пак 300-400 милиона“, подчерта Борисов.

„Потресен съм от изказването на Денков, който искал външно министерство, че да се чува гласът на ПП-ДБ, а не на България, на правителството и на народа. Сега като са отишли Богданов, Василев, Радев в САЩ – само министри на ПП, чий глас чуват там“, попита Борисов.

Няма сглобка, опозиционните партии дадоха време, за да се случи нещо евентуално. Това коментира пред журналисти той след вчерашния избор на заместник-председатели на Столичния общински съвет.

По думите му обаче „то не може да случи с такива кметове“.

„Видяхме, че както в държавата, така и там, те не могат да се справят, кметът не може да направи мнозинство“, каза той.

Борисов обяви, че продължават да се „намират торби с флашки, измами, ако това се окаже така – отиваме на избори.“

БГНЕС

 

Лидерът на ГЕРБ смята, че СОС няма да може да работи въпреки избора на зам.-председатели. На въпрос защо тогава вчера е подкрепен избора на тези председатели той отговори:

„Защото вчера, ако не беше минало това, днес вече щяхме да сме на избори.“

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене