НПГ отново сред първите в страната!

Сред силна конкуренция, от повече от 500 екипа, 80 елитни училища и 42 града,
учениците от #НПГ „Д. Талев“, гр. Гоце Делчев участваха с 81 екипа в VII Европейска олимпиада по статистика 2023/2024г.. Всички са класирани за участие във финалния етап на олимпиадата. Техен ментор е Катя Бойкова.
По време на Първия етап от Европейската олимпиада по статистика, учениците от 8 до 12 клас показаха отлични умения в решаването на задачи с повишена трудност в областта на математиката и статистиката; интерпретиране на статистически данни и текстове.
Най-добри резултати от категория ученици 8-9 клас показаха осмокласниците Никола Тодориев, Евгени Ярчев и Ибрахим Аджорал, а сред деветокласниците отличното представяне дължим на Борислава Чипилева. Техните резултати са 9,11 от максимум 10 точки и с това се нареждат в ТОП 5 по най-високи резултати от всички участници в тази категория в страната.
От категория 10-12 клас с най-високи резултати са учениците Теодора Джамбазова, Ангел Стефанов и Герганка Пръчкова (10 клас) – 8,67 точки от максимални 10 точки.
След едномесечна работа, учениците показаха блестящи знания и умения в областта на математиката, статистиката и информационните технологии. Голям е броят на екипите с финални резултати над 8 точки от максимални 10 точки. Това е резултат от упоритата работа на учениците и техният ментор.
Участието на учениците в престижната олимпиада по статистика е предизвикателство, тъй като се получават нови знания в областта на статистиката и се повишава тяхната статистическа култура.
Като ментор, искам да поздравя всички участници от НПГ „Димитър Талев“, които се справиха успешно с трудните задачи, откриха правилните отговори сред морето от статистическа информация и показаха, че младите хора са изпълнени с ентусиазъм и желание за откриване на нови знания.
Пожелавам успех на всички ученици в участието им на следващият финален етап от VII Европейската олимпиада по статистика! Аз съм сигурна във вас и знам, че можете, знаете и ще дадете всичко от вас, за да се представите отново блестящо и ще имаме повод за гордост!#

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене