Край на „старите муцуни“ по върховете! Кр. Вигенин ежеседмично в Благоевград, правят совалки за „опресняване“ на кръвта в БСП в Пиринско, младите на война с номенклатурата

_thumbЖелезен ред и дисциплина наложи М. Миков, ултиматумът е младежите да вземат властта, а догодина със силни кандидатури да щурмуват местната власт

Два месеца след изборите и постигнатите резултати от червените в Пиринска Македония става ясно, че социалистите са направили анализ на получения изключително слаб изборен резултат и взимат крути мерки за затягане на реда и дисциплината в партията. Реалните и най-важни смени по върховете на червеното управление в Благоевградска област предстоят съвсем скоро, това се говори в средите на БСП и оправдава ежеседмичните совалки из областта на водача на листата в Пиринско Кристиян Вигенин.

За кратко Вигенин успя да увлече младите след себе си и заедно с новия областен председател на БСП Антон Асиски вече месец активно кръстосват общинските структури и правят сериозни сондажи за наливането на свежи идеи и млади кадри в местното управление. Новите лица на социалистите в Пиринско вече се срещнаха с техните представители в Белица и Сандански, а предстои и важна конференция в Гърмен и Сатовча. Именно в тези общини се смята, че левите имат сериозен потенциал, който обаче не даде отражение в последния вот..

Вместо обаче настоящите червени лидери да се засрамят от случилото се и да поемат отговорност, в БСП Благоевград се надпреварват да разпространяват слухове и да си правят планове за близкото бъдеще, свързано с вота за местни избори догодина. Изместването на темата от провала на изборите е изключително удобен за червената номенклатура в Пиринско, която в последните 10 години стремглаво върви в низходяща градация, особено след оттеглянето на дългогодишния лидер Костадин Паскалев. Новите лица, както и подходящите кадри трябва спешно да сменят тези, които безотговорно са се вкопчили във властта и години наред потискат младежите в партията.

Визитите на новите червени лидери в слабо представилите се общини пък винаги биват предшествани именно от тези които искат да запазят моментното статукво с идеята, че може би скоро ще има предсрочни парламентарни избори. В същото време, БСП Благоевград получи ясни сигнали от централата в София и лидера си М. Миков, който при посещението си преди около месец, забрани на съпартийците си тук да се „хапят” публично след като месеци наред демонстрират провал, след провал.

Миков е определил пътя на развитие на БСП – трябва да се даде възможност на младите да излязат напред в управлението й, колкото и това да е болезнено за „старите муцуни“ в партията. Енергията, която демонстрира Вигенин с обиколките си в Пиринско е похвална, източници от БСП твърдят, че той бил амбициран да стегне редиците на БСП и червените догодина да извадят силни кандидатури, за да спечелят кметските избори. Под сурдинка се говори, че в Благоевград те вече имат определена кандидатура, която ще изненада и вцепени противниците им.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене