Мъж от Огняново премаза човек с товарен автомобил, по късно почина

Пострадалият бил откаран в болница, където по-късно издъхнал.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 33-годишния Изет Петелов от Огняново за причиняване по непредпазливост на смъртта на пешеходец в кв. „Столипиново“.

Катастрофата стана на 28 януари м.г. Около 8 ч. Петелов пристигнал в Пловдив с товарен автомобил. С братовчед му Сергей Карагьозов доставяли картофи. На ул. „Шумен“ в махалата тръгнал назад, но нямал видимост. По същото време 59-годишният Киро Атанасов се движел зад камиона, Изет го блъснал и го затиснал.

На мястото се събрали хора. Те поставили контейнери на пътя, за да попречат на водача да напусне местопроизшествието, но той преминал между тях и се измъкнал. Няколко часа по-късно е бил задържан от полицейски служители край Гоце Делчев. По време на заседанията за определяне на мярка за неотклонение спрямо Изет Петелов, той твърдеше, че събралите се го нападнали, той се уплашил и затова избягал.

Предстои Окръжният съд да насрочи разпоредително заседание по делото. Обвиняемият беше пуснат под гаранция в размер на 3000 лв. и има забрана да напуска пределите на България. Отнета му е книжката.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене