СПОРТЕН ШАХМАТЕН КЛУБ „РОДОПА СМОЛЯН“ ВЕЧЕ Е ФАКТ, ЗАПОЧНАХА ТРЕНИРОВКИТЕ НА ДЕЦАТА ОТ ДГ „БУРАТИНО“

Нашият град има традиции и в този спорт. Време е да го възродим като започнем от децата, посочи Мелемов

Кметът Николай Мелемов присъства на тренировка по шахмат в ДГ „Буратино“ в Смолян. Малчуганите с интерес слушаха наставленията, които даваша майсторът на спорта по шахмат Неделчо Чепаринов. Обучението на децата е напълно безплатно, коментира градоначалникът. Той спази обещанието си, което даде през октомври м.г. в Смолян да се учреди клуб по шахмат. Той вече е факт и е учреден като Спортен шахматен клуб „Родопа Смолян“ с председател Георги Седянков. Като начало Неделчо Чепаринов се ангажира да обучава децата в Смолян два пъти в седмицата. Майсторът на спорта сподели подробности за треньорската си практика в Асеновград, където за 20 години е обучил над 3000 шахматисти.

Той посочи, че групите започват да се сформират от детската градина – от 5-годишна възраст до 12 клас. Тренировките се извършват по изградена система.
Седянков допълни, че тренировките на по-големите деца от 7 до 18 годишна възраст започват от 12 февруари т.г. Те ще се провеждат от 16:00 до 19:00 часа в Спортната зала „Величко Чолаков“ всеки понеделник. Седянков изказа специални благодарности за съдействието на Община Смолян и кмета Николай Мелемов.
Отборът на „Родопа Смолян“ дълги години е бил в А-шахматна група на най-високо ниво, докъдето са достигали само шест отбора.

Нашият град има традиции и в този спорт. Време е да го възродим като започнем от децата, каза още Мелемов.
За повече информация и записвания:
089 5375844 – Н. Чепаринов
089 8616163 – Г. Седянков

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене