Земеделците и министър Вътев не успяха да се разберат

Утре земеделците излизат на протест. Това стана ясно след днешното недоволство и след разговора с ресорния министър.

С теле и запалена слама земеделци протестираха пред МЗХ. Около 500 души се събраха пред прозорците на Кирил Вътев. Казахме им в очите, че сме изгубили доверието, обяви след разговорите Венцислав Върбанов с министъра. Настояваме да си подаде оставката, подчерта той и сподели, че именно това казал на Вътев.

Повече от половин година говорим за преговори, изтъкна Върбанов. Затова и земеделците не искат повече преговори. Колкото по-бързо си тръгне, толкова по добре за България, категоричен бе Венцислав Върбанов. Последваха викове Оставка от страна на събралите се производители пред МЗХ.

Кирил Вътев казал, че ще си подаде оставката, когато му я поискат премиерът и вицепремиерът. Затова Върбанов се закани утре протестите да са пред прозорците на Николай Денков и Мария Габриел. Колкото и да се опитват да ни разделят, няма да успеят, отчете той .Няма да влизат с никой в контакт, стана ясно от отговора му на журналистически въпрос. Ние сме в ежедневен контакт, отчете Върбанов.

С днешния протест доказахме, че не сме фантом, каза още той. Пред МЗХ дошли представители на 26 организации. Ние сме заедно и ще бъдем заедно и ще продължим да искаме заедно оставката на министъра, увери Венцислав Върбанов. Отново последваха викове Оставка.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене