Пирина Воденичарова от Банско с признание от Forbes

29-годишната Пирина Воденичарова от Банско покори престижната класация на Forbes “30 под 30”. Тя заблестя на корицата на списанието за месец декември, като един от младите вдъхновители в страната ни. Голямата радост за нея е, че до това признание я довежда любовта й към четенето и детските книжки. Пирина е създател на „Нито ден без книжки“ – общност за детска литература и насърчаване на детското четене в България.

„Аз не съм човек, който някога си е представял да види себе си на корица на такъв тип медия, но работата ми с детските книги, всъщност е това, което заслужава големите аплодисменти, защото тези аплодисменти са за децата и техните родители“, сподели за Радио Благоевград Пирина Воденичарова.

Проектът „Нито ден без книжки“ Пирина стартира на 1 януари 2019 година – един експериментален личен проект, съвсем без претенция – както казва тя в началото. Като майка тя има нужда да споделя информация за детски книги с други родители, впоследствие се оказва, че тези родители са голям процент от обществото и се стига до създаването на най-голямата общност за четящи родители и техните деца.

Любовта към детските книги в Пирина остава от детските й години до ден днешен. „Аз не съм спирала да ги обичам още от моето детство. Спомням си, когато бях в гимназията последни класове и вече и студентка, как съм си събирала отделно парички, за да си купувам детски книжки, което се струваше странно на моите приятели тогава, а пък сега си имам страхотно оправдание да купувам много детски книги за вкъщи“, разказва Пирина.

„Има един такъв обществен натиск, че до определена възраст трябва да си свършил определени неща и това не е свързано само с кариерата на хората, това е свързано и в личен план. Аз мисля, че това е вредно. Всеки човек трябва да следва личния си път, да се вслушва в себе си и смятам, че точно тогава постигаме и най-големите успехи, без всъщност да ги целим, защото тогава се чувстваме най-добре със себе си – за това кои сме и къде се намираме в личния си път“, казва Пирина по отношение на максимата в обществото, че трябва да постигаш, докато си още млад.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене