Голям е интересът към конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“

Голям е интересът към конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“. Това каза Емануела Дюлгерска, главен експерт в отдел „Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил. По думите й до момента са се записали 27 девойки. Все още има време за записване. То тече до 5 февруари, а желаещите могат да го направят в сградата на Възрожденското училище.

Предстои да се проведе и предварителен кастинг. На него ще се явят всички записали се девойки, а комисия ще определи кои от тях ще отидат на конкурса. Има конкретни критерии, чрез които ще се определи и групата от момичета. Сред тях са: красота, обща култура и интелект, движение и поведение.

„С избраните девойки ни чака много работа. При нас работата вече започна и тече усилено. Сформираме екипите, които ще работят с девойките – стилисти, хореографи, техническото съдействие по подготовката на празника. Предстои ни един сериозен труд в рамките на следващия месец и половина“, каза Емануела Дюлгерска.

Тя посочи, че интересът към конкурса е много голям и то не само от България, но и от българи от цял свят. И тази година той ще се излъчва онлайн. На 16 март ще се проведе изборът на новата девойка „Кюстендилска пролет“.

„Момичетата, които в момента се записват, са изключително смели, изключително достойни“, допълни Емануела Дюлгерска. Тя призова всички девойки, които се колебаят, да се запишат и да участват в първия по рода си конкурс за красота в България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене