Урок за празника Сретение Господне в Неврокопската св. митрополия

„защото, дето са двама или трима събрани в Мое име, там съм Аз посред тях” (Мат. 18:20).

Ден след Сретение Господне децата от Православните училища „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в гр. Гоце Делчев и с. Мосомище приеха поканата на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и се срещнаха в сградата на Митрополията.

Водени от своето желание да се учат и израстват в православната ни вяра, възпитаниците на двете училища участваха в урока, който им бе преподаден от техния митрополит. Той им припомни евангелския разказ за въвеждането на четиридесетдневния Христос в Йерусалимския храм, св. Симеон Богоприемец и пророчицата Анна, както и значението на празника Сретение Господне. В оживена беседа децата споделиха с митрополит Серафим наученото в часовете по вероучение и му разказаха какво ги радва и вълнува.
Духовна радост предизвика съборното казване на молитвата „Отче наш“ и изпяването на химна „Богородице Дево“, чрез които учениците и Владиката заедно прославиха Спасителя и Пречистата Му Майка.

Митрополит Серафим благослови децата и им подари иконки и книжки на св. мъченик Мамант, а те от своя страна – календар със снимки от живота на двете училища, обща снимка от Неделя Православна и изразиха своето желание и занапред да споделят празници и делници в единството на вярата, силата на упованието и безусловността на Христовата любов.

© Неврокопска св. митрополия

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене