Работниците от площада в Перник спряха работа: От тук пари няма да вземем, Николай Галчев не плаща

107094-Nikolai-GalchevБригадирът Стефан Ангелов, който ръководи строителните работи на площада в Перник, вчера събра целия инвентар пред очите на работниците, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Той каза на работниците, че от тук пари няма да се вземат:

„Собственикът на фирмата „Галчев инженеринг” Николай Галчев не дава нищо. Европа му дава 10 млн.лв. за строителните дейности, а той не дава нищо на подизпълнителите и работниците. Затова няма да работим”, каза бригадирът и събра лопати, кирки и цялата техника и се изнесе от площада.

 

„Ние не знаем какво да правим. Имаме да получаваме пари за месец и половина назад. В понеделник Галчев обеща да ни ги даде, но от него ни вест, ни кост. И днес не получихме пари, приключваме с работата”, казаха работници.

 

В понеделник работници на фирма „Лейкс“ ЕООД казаха, че не са получили дължимите суми, които имат да получават.

„Не ни платиха, цял ден седим пред общината и чакаме, но нищо. Бригадирът Стефан Ангелов дойде при нас и ни каза, че пари няма“, това заявиха работници, работещи на площада в центъра на Перник.

 

„Бригадирът ни Стефан си събра инвентара днес пред очите ни – лопати, кирки, всичко каквото имаше, каза ни, че от тук пари няма да се вземат. Галчев не му е дал нищо, всичко взима той, няма да работим и ние“, допълниха работниците.

 

Те искат среща с кмета на Перник Иван Иванов, за да им съдейства да си получат дължимото. 

„Това го няма никъде, тук, на площада, гонят срокове, няма кой да им работи вече, трябва да се направи проверка, защото тук работят хора, не животни”, казаха работниците.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене