Разстреляха Мартин Божанов – Нотариуса в София

Мартин Божанов, известен с прякора си Нотариуса е бил разстрелян тази вечер в столичния квартал „Горна Баня“,  информира „24 часа“.

Мартин Божанов
Мартин Божанов 

Трупът му е бил открит до кола на територията на 6-то районно. В момента на мястото пристига дежурна група за оглед, както и криминалисти. Засега не е ясно кой е убиецът и какъв е мотивът му.

Убийството е станало по време на смяната на охраните в комплекса. Чули са се изстрели. Колата на Божанов не е засегната.

Мястото на убийството, има охрана и камери, които се изземат
Мястото на убийството, има охрана и камери, които се изземат Снимка: Димитър Мартинов
Камион на Столична община, който ще бъде ползван, за да се качи колата на убития Мартин
Камион на Столична община, който ще бъде ползван, за да се качи колата на убития Мартин Снимка: Димитър Мартинов

„Около 19:20 се чуха изстрелите. Точно се сменяхме с колегата“, разказва един от охранителите – Кирил Иванов.

Бариерата, през която килърите са минали
Бариерата, през която килърите са минали Снимка: Димитър Мартинов

Предполага се, че дейността на Мартин е причината за убийството. От много години той е подозиран в крупни имотни и други измами. Става първия клиент на комисията за конфискация на незаконно придобито имущество „Кушлев“. През 2008 г. комисията му отнема 430 000 лева, след като той е осъден за измама с имоти. Забъркан бил в кражбата на над 200 апартамента и къщи в столицата.

Името му бе замесено и в разследвания на Антикорупционния фонд като лице за контакти с прокуратурата за решаване на проблеми на клиенти на обвинението срещу определени суми.

Това е трето убийство в София от началото на годината. Предишните две бяха разкрити за броени часове от столичните криминалисти.Комплексът, в който е разстрелян, камерите от мястото се изземат

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене