Мая Манолова: Лидерите на сглобката с едната ръка сочат Радев за враг, а с другата крадат от българския народ

„На страха очите са големи – сглобката трепери от мисълта да има проект, свързан с президента, който да се яви на следващи избори. Реално всяка една от партиите в управляващата коалиция предаде своите избиратели: ПП-ДБ се прегърнаха с ГЕРБ и ДПС, а ГЕРБ стана подизпълнител на желанията на ДПС и заложник на своя лидер. Хората, гласували за всички тях, са тежко разочаровани от измамата, от неизпълнението на обещанията, от откровено циничното им поведение. Затова има необходимост от нов проект, а не само и единствено от личността на Радев, който е политикът, ползващ се с най-високо доверие.“

Това заяви председателят на ПП Изправи се България в предаването „Делници“ по „Евроком“. По нейни думи подобна е и ситуацията с другите традиционни партии извън сглобката. Според нея с изявленията си Нинова се е позиционирала на страната на Пеевски срещу президента Радев, извършвайки така предателство към левите хора.

„Единственият начин сглобката да оправдае поведението и съществуването си, е да посочи измислен враг. Лидерите на сглобката с едната ръка сочат Радев за враг, а с другата ръка крадат от българския народ.“ – бе категорична Манолова.

Според нея, макар и сглобката да изглежда силна, тя е „исполин на глинени крака“, защото независимо, че имат 160 народни представители, те нямат по-важното – доверието на гражданите и на своите избиратели. Манолова, заяви, че решението за приключване на сглобката е всички български граждани да излязат по площадите, както през 2020 г. само че без тези, които тогава ги предадоха.

По отношение на включването на Бойко Борисов в битката на Пеевски срещу Радев Манолова заяви: „Представя се като кандидат за Нобелова награда за мир. Имаме си Ганди от Банкя. Иззе центъра, като избута оттам ДПС, които винаги са стояли по средата на политическите сблъсъци, но проследявайки пълния текст на неговото действие, се вижда, че и той участва в атаката срещу президента Радев, като атакува неговите служебни кабинети и техните действия.“

Манолова даде за пример за провала на сглобката и необяснимото поскъпване на цената на парното. Според нея за месец януари хората, които се отопляват на парно, ще получат исторически най-високите си сметки. По нейни думи зад това 50-процентово увеличение няма никакво разумно обяснение, защото цената на природния газ намалява – 74 лв., а в същото време калкулираната в цената на парното цена на газа е 103 лв.

„Тоест ние плащаме с 35% повече на Топлофикация заради разликата в цената на газа, а в същото време ДДС за парното беше вдигнато от 9% на 20%. Така потребителите на парно стават основни вносители на ДДС в бюджета на Асен Василев“ – заяви председателят на Изправи се България.

Манолова припомни, че телекомите по едно и също време всяка година вдигат цените на услугите си с приблизително еднакво увеличение и заяви:

„Трета година обясняваме, че поведението на трите телекома е в пълен разрез със ЗЗП, защото в техните общи условия има неравноправна клауза, която се изразява в правото на доставчиците на мобилни услуги да вдигат едностранно цените, без да питат за съгласие и без потребителите да имат право да се откажат от този договор, който е подписан при по-ниска цена.“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене