Марек с ново ръководство – клубна легенда стана шеф!

Легендата Сашо Паргов бе избран за председател на Управителния съвет на ФК Марек, а в състава му влязоха още Илчо Агонцев и бившият футболист Камен Шербетов. Това стана на Общо събрание на клуба проведено на стадион „Бончук“, пише largoto.bg. Тримата бяха предложени за членове на УС от заместник-кмета на Дупница Бойко Христов и бяха одобрени от Общото събрание чрез гласуване. Христов поясни, че Агонцев ще контролира разходването на средства като представител на Общината. Заместник-кметът гарантира пред всички силна подкрепа за ФК Марек от страна на Община Дупница. Стана ясно и че членовете на УС ще изпълняват функциите си безвъзмездно.

Преди това досегашният президент на клуба Васил Василев пожела да бъде освободен от поста и представи отчет на клуба. Приет бе и бюджета.

В самото начало на заседанието доскорошната водеща фигура в управлението на Марек Цветан Видински направи емоционално изявление пред Общото събрание. Той припомни, че от няколко години управлява почти сам клуба и че си е подал оставката, заради сваленото доверие към него от страна на кмета Първан Дангов. Според Видински, Общината е ощетена с не повече от 5-6 хиляди лева на година с „копачките“ за биткойни, намерени на „Бончук“. И отново подчерта, че прегрешението му е единствено морално. Цецо Видински заяви още, че според него това не е най-голямото престъпление в историята на Марек, каквото мнение бе изразил кметът Дангов. Видински каза и че оставя клуба чист финансово, заявявайки, че е готов да изплати и минимален дълг за брандирането на автобуса.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене