Такава вкусна баница с праз и кисело зеле през живота си не сте яли

Чудите се отново каква вкусотия да сготвите, но ви се иска да разчупите клишето? Днес имаме едно специално предложение за вас!

Ако все още не сте приготвяли баница с кисело зеле и праз, сега е най-подходящото време да поправите тази грешка. В tami.bg попаднахме на една чудесна изпробвана рецепта, чийто резултат ще ви изненада приятно.

Сигурни сме, че ще допадне както на вас, така и на вашите близки. Вкусна, ухаеща и топяща се в устата.

Естествено, може да я направите и с готови кори, но ако имате достатъчно време, пригответе ги сами и ще видите разликата.

Необходими продукти:

За корите

За корите

250 гр. брашно
2 суп. л. олио
1/2 ч. л. сол , 100 гр. вода

За плънката

600 гр. кисело зеле
3 бр. праз лук
50 мл. олио

сол, черен пипер и червен пипер

Начин на приготвяне:

От брашното, водата, олиото и солта замесете тесто. От него разточете 4-5 тънки кори, от които едната да е по голяма и дебела. Оставете да поизпръхнат без да изсъхват.

Зелето за плънката се нарязва на тънки ивици, праза се нарязва на ситно. Запържете праза в загрятата мазнина, след това прибавете зелето и гответе до омекването им. Подправете със сол, черен и червен пипер.

В намазнена тавичка се слагате първо по-голямата кора, която наберете равномерно, за да се помести в тавичката. Намазвате кората на места с олио, и разпределяте равномерно от плънката. Така процедирате и с останалите 3-4 кори.

Печете на 180 градуса докато баницата стане златиста. След като я извадите от фурната я напръскайите с вода и я завийте с кърпа, за да се задуши и омекне. Поднесете баницата с кисело зеле и праз топла. По същия начин се приготвя и с прясно зеле.

Да ви е сладко!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене