Окръжният съд в Смолян наложи мярка „задържане под стража“ спрямо обвинения в братоубийство Стефа Шупев от Девин

Състав на Окръжния съд в Смолян определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 39-годишен мъж от Девин, обвинен в умишлено убийство на брат си, стана ясно в съда по време на разглеждане на искането на прокуратурата.

Стефан Шупев от Девин бе задържан първо с прокурорска мярка за 72 часа по подозрение в умъртвяването на 42-годишния си брат Руско. Престъплението е било извършено миналата вечер в апартамента им в Девин. Тялото на жертвата бе открито от полицията след получен сигнал за изхвърлен дървен шкаф от тераса на жилището. При извършен оглед в апартамента, в една от стаите, е открито тялото на 42-годишния мъж. Аутопсията установява, че смъртта е настъпила в резултат на нанесени множество удари с ръце и твърди предмети в областта на главата и тялото.

„Опитал се е да прикрие престъплението. Подпалил тялото и залостил входната врата на жилището. Има реална опасност обвиняемият да се укрие с цел да осуети наказателното преследване“, каза прокурор Димитър Стратиев. Той посочи още, че Стефан Шупев не е семеен, няма постоянни доходи, не работи.

По време на мярката стана ясно, че Шупев полял тялото на брат си с около 4-5 литра моторно масло, след което го е запалил. Служебният защитник на обвиняемия адв. Здравко Чепишев заяви, че поддържа искането на прокуратурата. „Направил е пълни самопризнания. Бил е афектиран от поведението на починалия, който първи е посегнал. А след като разбрал, че е умъртвил брат си, е направил опит за самоубийство – да се хвърли от четвъртия етаж“, каза за БТА адв. Чепишев.

Пред съда обвиняемият в убийство заяви, че иска да му бъде наложена мярката „задържане под стража“.

Определението на съда може да бъде обжалвано в Апелативния съд в Пловдив.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене