Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и Делян Пеевски инициират създаването на социална кухня и към Главно мюфтийство

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски инициират създаване на социална кухня и към Главно мюфтийство, съобщи пресцентърът на ДПС. Инициативата ще обхване двете най-големи вероизповедания в България, се посочва в съобщението.

Днес председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски и зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев се срещнаха с главния мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи и главния секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, за да им представят проекта. Целта е социалната кухня да подпомага хора в нужда и бедност. Разходите за този проект ще бъдат осигурени от лични средства и дарения. Главният мюфтия прие с благодарност идеята и пое ангажимент да се включи активно в осъществяването на инициативата, информират от партийния пресцентър.

Делян Пеевски подчерта, че ДПС е най-толерантната партия в България и целта на проекта е освен да се помогне на хората в нужда, но и да обедини хората от различни религии, в противовес на разделението, което е пагубно за модерните общества, се посочва в съобщението.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене