Добра оценка за работата на полицията в Кюстендил

Оценка „Добър“ даде за работата на Областната дирекция на полицията в Кюстендил главният секретар на МВР Живко Коцев. Днес той, заедно със заместника си гл. комисар Димитър Кангалджиев, беше гост на на отчет-анализа за работата на Областната дирекция през 2023 година.

Дирекцията отчита спад в нивото на регистрираните престъпления, в дела на наказателните производства и завишение в нивото на разкриваемостта. Отчита се обаче ръст на случаите на домашно насилие с 56 пунта, в сравнение с миналата година, каза главният секретар на МВР.

„Добрите резултати по отношение на разкриваемостта на престъпленията се дължат на доброто взаимодействие на полицейските служители и различните нива на прокуратурата, и местната власт“, каза директорът на областната дирекция комисар Светослав Григоров.

Добра оценка на работата на дирекцията даде и административният ръководител на Окръжната прокуратура Камелия Стефанова.

„Успехът на прокуратурата е невъзможен без ефективната работа на структурата на МВР“, каза Стефанова.

Към днешна дата данни за авторство на убийството на Алексей Петров няма – разследването не разполага с извършител, нито с поръчител, съобщи главният секретар на МВР. Той потвърди, че обиските в дома на Васил Божков са били по повод разследването на убийството, както и разпита днес на Елена Динева – жената до Васил Божков. „Независимо от статуса на конкретното лице, представляващо интерес за разследването, то ще бъде подложено на разпит, събеседване“, коментира Коцев, но посочи, че не той е човекът, който взима решение за това кога в каква последователност и какви действия да бъдат извършвани, което е работа на разследващите органи.

По отношение на досъдебното произвоство, образувано срещу бившия вътрешен министър Иван Демерджиев, главен комисар Коцев каза, че е образувана прокурорска преписка, която е възложена по реда на съдебната власт на АДФИ, която ще извърши проверка с оглед събиране на данни за престъпление от длъжностно лице.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене