Експерт от Община Кюстендил: Готови сме за усложнена метеорологична обстановка

Готови сме за усложнена метеорологична обстановка, каза Ивайло Чалъков, експерт в направление „Отбранителна и мобилизационна подготовка“ към Община Кюстендил.

Очакваме по-сериозни проблеми да има във високопланинските части и отдалечените населени места, но се надявам организацията този път да е по-добра от периода в края на миналата година, когато много домакинства в общината останаха без ток.

Действията ни са координирани с кметовете на малките населени места, подготвили сме и агрегати, общинска собственост, които да бъдат предоставени на хора, които са без електрозахранване, добави още Чалъков. Предстои да бъдат закупени шест такива агрегата.

В началото на следващата седмица ще бъде ремонтиран и компрометиран участък в района на село Драговищица, община Кюстендил, където се е отворила голяма яма на пътното платно.

Опасната точка, с дълбочина от 3 метра, вече е обезопасена и засипана с фракция от „Кюстендилска вода“, а в понеделник ще започне и възстановяването на пътното платно, каза още Чалъков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене