Двама гърци от „Актор“ арестувани в Сандански, нападнали таксиметров шофьор, посягат и на полицай

106496-beleznici-arestДвама служители на фирма „Актор“, която строи АМ „Струма“, са арестувани в Сандански, след като нападнали таксиметров шофьор, а после скочили и на полицай, пише вестник „Струма“ в днешния си брой. В събота около 23 ч. таксиметровият шофьор И. Стоянов, на 51 години, докато чакал клиенти на пиацата на пазара в Сандански, дошли ромчета на 12-13 г., които искали да ползват услугите на таксито.

Стоянката е в непосредствена близост до магазин „Лидер маркет“, където се намира гръцко заведение, в което разпивали двамата служители в „Актор“ Панайотис Евангелос Цициклис и Христос Георгиос Тзиулос. Христос излязъл от заведението и почнал да крещи „Помощ, помощ“, за да види реакцията на колегата си. Другият грък видял в близост до Христос шофьора на таксито и започнал да го ругае на гръцки и да го удря. Колега на И. Стоянов веднага сигнализирал на тел. 112 и на мястото пристигнали полицаи. В разправията, докато ченгетата укротявали разярените гърци, единият елин се нахвърлил и ударил служителя на реда А. Стоянов, който бил на смяна с колегата си Р. Митрев.

Двамата служители на гръцката фирма „Актор“ са отведени в РУП – Сандански и задържани до 24 ч. Вчера в 16:30 ч. те се явиха в съда, както и служителите на РУП – Сандански, които били на смяна във вечерта на скандала, пострадалият таксиметроф шофьор, който си бе изкарал медицинско за нанесена телесна повреда, присъстваше и 71-г. преводач Илчо Георгиев.

Съдия Иван филчев не даде ход на делото, тъй като .двамата гърци поискаха адвокат. Те казаха, че са звънели на такъв при задържането им, но не успели да се свържат. Съдия Ив. Филчев насрочи делото за 01.12.2014 г. от 10.30 ч.

Преводачът Ил. Георгиев каза в съдебната зала, че двамата гърци са все още в Сандански, въпреки че е прекратен договорът на „Актор“ за строежа на Лот 4, тъй като имат складове с техника в града. И двамата живеят на квартира в Сандански.

След като излязоха от съдебната зала, вън ги чакаше един от началниците в „Актор“, както и техни близки.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене