Борисов продължава с дипломацията, показа СНИМКА и от…

Лидерът на ГЕРБ се е срещнал с посланика на Швейцария у нас

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава с дипломацията,. След като както БЛИЦ писа по-ранос е срещна с посланика на Япония, сега става ясно, че е провел разговор и с посланика на Швейцария у нас. Борисов публикува и снимка от срещата в личния си фейсбук профил. Ето какво написа Борисов:

Политическите и икономическите отношения между България и Швейцария бележат устойчив ръст. Това заявих по време на срещата си с посланика на Швейцария у нас Н. Пр. Раймунд Фурер. Най-значимият пример за това е създаването на Института по компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към СУ “Св. Климент Охридски” в партньорство с двата най-големи технологични университета на Швейцария в Цюрих и Лозана.

Двамата обсъдихме допълнителното насърчаване на инвестициите и търговските връзки между двете страни, както и задълбочаването на партньорството в сферата на образованието, енергетиката, електрониката и други.

Още веднъж благодарих на посланик Фурер за отпуснатата помощ на страната ни в рамките на Швейцарско-българската програма за сътрудничество за изпълнение на проекти за насърчаване на икономическия растеж и социалния диалог, за намаляване на младежката безработица; за управление на миграцията и подпомагане на интеграцията; за повишаване на обществената безопасност; за опазване на околната среда и климата; за укрепване на социалните системи; за гражданска ангажираност и прозрачност.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене