Бяла смърт в Югозапада!

.

Тяло на мъж бе открито до стадиона в Симитли. Мястото е отцепено от полицията, а служители на Второ РУ-Благоевград провеждат оглед.

​​​​​​​Около 07:13 часа днес е получен сигнал за починал мъж в района на входа на стадиона в гр. Симитли. По първоначална информация той е на 50 години и е с охлузна рана в областта на главата. За случая е уведомена РП-Благоевград и е образувано досъдебно производство. Точните причини за смъртта на лицето се установяват.

К. Десподов от кв. Ораново е мъжът, намерен мъртъв в Симитли тази сутрин, съобщава Струма ком.

Самоличността му бе изяснена преди минути. На мястото, където бе открит трупът му има полиция, изчаква се екип криминалисти, които да направят оглед.

В събота и неделя на стадиона се проведе 20-ят фестивал „Симитлия древната земя на кукерите“. От това място през изминалия уикенд започна дефилето на кукерските групи от цялата страна.

Починалият бе описан от открилия го служител на стадион „Арена“ като клошар, живеещ в махалата източно от Е-79.

На този етап няма данни за насилие. Мъжът най-вероятно е употребил алкохол. Възможно е да е починал и от студа тази нощ, температурата бе минус 9 градуса.

Вчера в 18 ч. завърши вторият фестивален ден от кукерското дефиле „Симитлия – древна земя на кукерите“. По време на двата дни нямаше данни за инциденти. Очаква се от МВР да потвърдят информацията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене