Проектобюджетът на Община Дупница за 2024 г. е в 80 млн. лева, за първи път ще има милион за работни проекти

Новият бюджет на Община Дупница ще бъде бюджет за всички, категоричен е кметът Първан Дангов. Финансовата рамка е в размер на 80 млн. лева, като там са включени бъдещи проекти. Припомняме, че бюджетът за 2023 година беше малко над 50 млн. лева.
„Бюджетът е за всички, независимо кой къде стои като социално, материално или служебно положение, защото за мен всички са равни. За първи път ще заложим там 1 милион лева за работни проекти, част от които ще бъдат за ВиК сектора. Ще имаме проекти за цялостен ремонт или реконструкция на улици отново за ВиК, както в града, така и в селата. Имаме критични точки в централната градска част, както в квартал „Горна махала“, които са набелязани. В селата Крайници, Червен брег и Яхиново също, а за Джерман вече имаме спечелен проект. Идеята ни е да имаме работни проекти предварително за около 25-30 млн. лева с разрешителни за строеж и гарантирани. Тоест утре, ако някой ми каже, че има отворена програма, да предоставим проекта веднага с разрешително за строеж“, коментира Първан Дангов.
Двата проекта, които имат разрешителни за строеж, са за водопровода в село Джерман и мащабната реконструкция на стадион „Бончук“, където държавата ще отпусне 2,4 млн. лева. По думите на кмета се оказва, че няма проекти за водопроводите в селата Самораново и Баланово, където ремонтните дейности са повече от належащи.
„Капиталовата субсидия от републиканския бюджет е 1 800 000 лева. Един милион лева ще са средствата за работни проекти, а останалите 800 хиляди лева ще бъдат за ремонт на плувния басейн в ОУ „Св. Климент Охридски“, завърши градоначалникът.
ДИМИТЪР ИКОНОМОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене