Сензация или партенка? Стана ли дясната ръка на Путин неврокопска снаха?

 

Борис Анзов обявен за съпруг на говорителката на руското външно министерство

Отидох с ансамбъл казаци, арестуваха ни и лежах в ареста, казва нашенецът

Наскоро в социалните медии се появи любопитна информация – обща снимка на българина Борис Анзов и говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. В текста под фотото се твърди, че роденият в Гоце Делчев българо-руски бизнесмен, журналист и бивш служител на българското консулство в Москва и Захарова са обвързани в брак.

„Не бих желал да коментирам личния си живот, за да не създавам проблеми. Защото и любовта също обича тишината“, каза за „България Днес“ 43-годишният Анзов. Той обаче не отговори нито с „да“, нито с „не“ на въпроса дали наистина е съпруг на Мария Захарова. Според публикации в руските медии говорителката на външното министерство на Русия вдига зрелищна сватба през 2005-а в Ню Йорк с руския бизнесмен Андрей Макаров. Известно е, че Захарова не обича да говори за личния си живот. Едва когато живеещият в Ню Йорк руски фотограф Николай Комисаров помества снимките от сватбата й в интернет и те мигом се разлетяват по целия свят, „гласът“ на руското Министерство на външните работи казва, че „се появява на публични събития със съпруга си“. Това е нейният отговор защо нито преди, нито след бракосъчетанието двамата съпрузи не са попадали нито веднъж един до друг в светлините на прожекторите.

 

 

Нашият сънародник обаче явно е роден с повече късмет. През годините той се е щракал необичайно често за чужд журналист със Захарова. Пред вестника Анзов заяви, че двамата с нея били колеги от московския Университет за дружба между народите „Патрис Лумумба“. В Русия българинът, непожелал да разкрие дали наистина е брачен партньор на говорителката, попада още като тийнейджър, тъй като баща му – бизнесменът Кирил Анзов, работи там.

Очевидно между нашенеца и руската говорителка наистина има нещо, защото през март 2021 година Анзов се опитва да открадне Захарова, щурмувайки с кон външно министерство, където тя работи. В резултат българинът е арестуван от руската полиция и романтичната история завършва с престой зад решетките

 

 

„Не бях сам, когато опитах да открадна Мария Захарова. С мен беше цял ансамбъл казаци. Вярно, бяхме въоръжени с един пейнтболен автомат и ножове, но то си е част от кавказките традиции. А пък ние, българите, не знаем, че с кавказците сме едно племе. Аз им го обясних, когато ме питаха защо съм бил в кавказки одежди, а не в български“, разказа ексдипломатът. Анзов добавя, че зрелищната акция се разиграла на 8 март пред руското външно министерство.

 

 

„Няма да навлизам в подробности защо се стигна до това, много лични неща, големи емоции са“, подчерта Борис Анзов. „Четирима човека бяхме арестувани. Имаше и една украинка, която беше собственичката на коня, който яздих. Животното се казваше Буцефал, бях го издирвал няколко месеца в цяла Русия. След това ни държаха шест часа в полицията. И коня бяха арестували. Диваци! А той си беше ударил крака, като са го дърпали. Жената, собственичка на коня, и тя беше с нас в ареста. След това се наложи да й плащам за нараняването на Буцефал“, сподели московчанинът от Гоце Делчев. „Мария Владимировна трябваше да излезе, но полицията осуети всичко“, не може да се примири със ситуацията и досега Анзов.

Българинът е много горд от публикациите в западните медии, че „опитът да се открадне говорителката на руското външно министерство е втората по безпрецедентната си наглост акция в Русия след приземяването на германеца Матиас Руст с неговата „Чесна“ на Червения площад“.

„Сградата на ведомството на Сергей Лавров е една от най-охраняваните в Русия. След нашата акция смениха целия протокол. И сега на всеки половин час покрай оградата обикалят по двама въоръжени с автомати милиционери. А преди това само един стоеше в будка отпред“, твърди екскадърът на българската консулска служба в руската столица.

Според българо-руския бизнесмен появата на Мария Захарова с българска носия в медиите се дължало както на „служебните му контакти, така и на личните му отношения с нея“. „Тя можеше да откаже или да ми прати една снимка и да ми каже: „Не я публикувай“, но тя го направи открито, осъзнато, сърцато. Мария винаги е била добронамерена към България“, убеден е Анзов.

Той не скрива, че поне 10 пъти се е виждал и с руския президент Владимир Путин. „С мой познат от България – иподякон Атанас Стефанов, му подарихме икона след една от годишните срещи на журналисти с Путин. Охраната тръгна да ни спира, той обаче ги спря. Каза им: „Стойте!“. А охраната му е много солидна. Половината журналисти на конференцията са всъщност охрана. Но иконата мина през три проверки – и на скенер я гледаха, и я опипваха, и видяха, че не представлява опасност“, доверява любимият журналист на Мария Захарова.

На въпроса, който вълнува целия свят – дали Путин има двойници, Борис Анзов отговори, че не разполага с информация, но е виждал руския президент отблизо още в самото начало на встъпването му в длъжност и може да каже, че „има голяма разлика – сега е много по-красив“.

„Аз обаче посещавах мероприятията с участието на Путин с една цел. Исках да му се оплача пред целия свят, че Мария не искаше да ходи с мен на театър. Защото, както казват руснаците, ако не се жалваш на царя, надолу нищо не става. И вярвам, че той щеше да й даде веднага команда за това“, сигурен е българинът, опитал се да открадне говорителката на руското външно министерство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене