Кампания „Нека доброто продължи“ в Сатовча ще подпомогне повече от 100 деца в общината

Кампания „Нека доброто продължи“ в Сатовча ще подпомогне повече от 100 деца в общината. Това каза кметът на общината Арбен Мименов. Кампанията тази година е събрала рекордната сума от над 151 000 лева, допълни Минемов.

Начало на инициативата бе поставено през 2009 г., в онзи период нямаше аналог в България, но сме доволни, че сме дали това като пример на много общини вече, разказа общинският кмет. Той допълни, че всяка година сумата се увеличава, а това показва, че хората стават по-съпричастни и ангажирани към това да се прави добро.

Първоначално инициативата е създадена с цел да се подпомогнат деца сираци, на които предстои абитуриентски бал. В седмиците преди всяка Нова година в общината се провеждат различни инициативи, с които се събират средствата. С разрастване на кампанията постепенно започват да се отделят средства не само за бъдещите абитуриенти, но и за деца сираци от всички възрасти в общината, както и за деца с трайни увреждания до 16-годишна възраст.

Усеща се добрината, усеща се ангажираността и едно негласно състезание между децата в училищата с базари и мероприятия, разказа още Арбен Мименов. Той допълни, че възнамерява да внесе докладна до местния общински съвет с предложение благотворителната вечер и действията, които се предприемат във връзка с кампанията в края на всяка година, да придобият целогодишен характер.

Много хора се прибират в родния си край от чужбина в друг период от годината, пропуснали са инициативите, но искат да помогнат, затова и мисля да организираме така инициативата, че да бъде целогодишна, допълни кметът на Сатовча.

Смятам, че доброто е заложено в хората във всички населени места, въпрос на малко организация е и средствата да са правилно насочени и правилно използвани. Гордеем се с това, няма друга община, която да е събрала повече средства по този повод, каза още Арбен Мименов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене