Извънредно! Балканите се люлеят, трусове от двете страни на България

От началото на годината в Румъния са станали общо 12 земетресения с магнитуд между 2,1 и 3,6 по Рихтер

Земетресение с магнитуд 3,4 е регистрирано днес в 4:49 ч. в сеизмичния район Вранча в Румъния, предаде агенция Аджерпрес, като се позова на Националния институт по геофизика.

Трусът е станал на дълбочина от 81,8 км.

В същата зона вчера в 23:01 ч. бе регистрирано земетресение с магнитуд от 3,6 и дълбочина 99,4 км.

 

От началото на годината в Румъния са станали общо 12 земетресения с магнитуд между 2,1 и 3,6 по Рихтер. Миналата година най-силното земетресение в Румъния стана на 14 февруари в окръг Горж. То бе със сила 5,7 по Рихтер на дълбочина от 6,3 км.

Преди това земетресение с магнитуд 4,3 по Рихтер е регистрирано в окръг Мугла, Югозападна Турция.

Изявление за земетресението дойде от Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД). Трусът е станал в Егейско море, край бреговете на полуостров Датча и Бодрум, окръг Мугла в 00.40 часа (23.40 ч. българско време).

Дълбочината на земетресението е регистрирана като 14 километра. Няма данни и сигнали за жертви, пострадали и сериозни материални щети.

Трусът е усетен осезателно в турските курорти Бодрум и Мармарис, както и на гръцките острови Кос и Родос.

Друго земетресение от 3,7 по Рихтер беше регистрирано снощи в залива Гемлик на Мраморно море, до Истанбул. По данни на АФАД то е отчетено в 20.10 ч. (19.10 ч. българско време). Трусът е бил на дълбочина 12.8 км.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене