Село Бабяк с все повече деца, иска нова детска градина

Децата в село Бабяк непрекъснато се увеличават. Все повече са малчуганите и в детската градина, която в момента се помещава в стара и недостатъчно функционална сграда.

Затова Община Белица ще  кандидатства с проект за нова детска градина в населеното място по Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2040-2026 г. към Министерството на образованието и науката.

„В момента имаме в забавачката над 30 деца. Тук никой не се изселва, населението ни е 733 души, хлапетата са все повече. Имаме нужда от нова постройка, за да е комфортно и уютно на децата, да може да се осигури и по-качествено обучение“, коментира кметът на Бабяк – Шемедин Бъсков. След направените ремонти на улиците, на канализацията и на площада е време и за нова детска градина, допълва управникът.

Общинският съвет вече даде съгласие Община Белица да осигури собствени финансови средства за извършване на допустимите и недопустимите разходи (ако има такива) по проекта, докато те бъдат верифицирани и възстановени от Програмата. Дейностите отговарят на приоритетите на Плана за интегрирано развитие на Община Белица за периода 2021-2027 година. Кметът Радослав Ревански ще предприеме всички необходими действия за разработване, кандидатстване и изпълнението на проекта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене