НЕСТАНДАРТНА ИНИЦИАТИВА: Петър Адамов от Разлог ще си обръсне на живо във Facebook 10-годишната брада

„Петър Адамов от Разлог на Йордановден ще си обръсне на живо във Facebook 10-годишната брада. Той вече е резервирал 13.00 часа в събота в столичен салон за начало на необичайното шоу.

Бръсненето е благотворително – Адамов събира пари за Никол от Варна, която на 15 януари ще навърши 6 г. Момиченцето страда от остра лимфобластна Т-клетъчна левкемия и има нужда от трансплантация на костен мозък. Клиника в Израел се е съгласила да я направи, но необходимата сума е 500 000 лв.

П. Адамов, който живее в София и работи в небанкова финансова институция, в началото на шега е започнал благотворителната си кампания, а 2 дни по-късно решил парите да са за малката Никол.“
„Откровено казано не съм от хората, които даряват редовно, лично аз подемам такава кампания за първи път, но със сигурност ще бъда по-активен, защото както аз успях да заразя хората и да се натрупат над 100 човека, които са отделили средства, така заразих и самия себе си“, каза Петър Адамов. Разказа, че е усетил и огромното значение на всеки човек, включил се в кампанията. „Имаше хора, които изпращаха по-малка сума и едва ли не пишеха с извинение, но нито една сума не е малка, защото техните са малко, но когато са много хора, достигнаха до тази сума“ – разказва пред репортер на БТА.

„Над 100 души се включиха в нестандартна инициатива на 40-годишен мъж от Разлог, събрала досега над 6600 лева, които ще бъдат дарени за лечение на болно дете. За БТА инициаторът Петър Адамов, който живее и работи в столицата, разказа, че първоначално всичко е започнало като шега и не е очаквал толкова хора да станат съпричастни.
Няколко дни след Коледа мъжът решава да пусне пост във Фейсбук, с който пита своите приятели каква сума биха дарили, ако реши да обръсне брадата си.

„Брадата я пазя от 10 години, не е виждала нищо повече от оформяне“, разказа Адамов.

Под поста му започват коментари с въпроси за каква кауза ще бъдат дарени средствата и се посочват суми, които приятелите му биха дали, ако се обръсне. Само за едно денонощие се събират повече от 400 лева, с което Петър Адамов осъзнава, че шеговитият пост се превръща в нещо сериозно и трябва да насочи сумата към конкретна кауза.

„Откровено казано не съм от хората, които даряват редовно, лично аз подемам такава кампания за първи път, но със сигурност ще бъда по-активен, защото както аз успях да заразя хората и да се натрупат над 100 човека, които са отделили средства, така заразих и самия себе си“, каза Петър Адамов и разказа, че е усетил и огромното значение на всеки човек, включил се в кампанията. „Имаше хора, които изпращаха по-малка сума и едва ли не пишеха с извинение, но нито една сума не е малка, защото техните са малко, но когато са много хора, достигнаха до тази сума“, разказа още мъжът.

Още в началото бях решил, че средствата ще бъдат дарени за дете, посочи Петър Адамов. Парите, които събира в спонтанната си кампания, решава да дари за лечението на 5-годишно момиченце от Варна, което се бори с коварно заболяване.
Инициативата на Петър Адамов ще приключи в неделя, 7 януари, ден след като обръсне брадата си. Решил е да го направи с видеоизлъчване на живо. Всички средства, събрани дотогава, ще бъдат преведени по сметката за лечение на детето, към което е насочена каузата му, увери той.“ /БТА/

Всеки, който желае да подкрепи каузата на Петър Адамов Petar Adamov, може да дари средства, чрез Revolut:0893527071
Сметката, по която могат да се преведат пари за болното момиченце:
Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG57BUIN95611000714727
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Никол Радославова Караколева“

източник: БТА, в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене