В МБАЛ „ЮГОЗАПАДНА БОЛНИЦА“ БЕ ОТКРИТ НОВИЯТ АНГИОГРАФСКИ СЕКТОР

Днес, в присъствието на кметовете и зам.-кметовете на общините Сандански, Петрич, Кресна и Струмяни, официално бе открит новоизграденият Ангиографски сектор в МБАЛ „Югозападна болница“, Сандански.

Новият сектор е оборудван с нова, висококачествена ангиографска апаратура за инвазивна диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания.
Според изискванията за инсталирането на модерната ангиографска апаратура бе изградена и едноетажна постройка с обща площ от 100 кв. м., като освен основното помещение, в което е инсталиран уреда, са изградени и помещение за подготовка на пациента, санитарен възел и техническо помещение.

По време на тържественото откриване, Архиерейски наместник иконом Георги Танчев освети най-новия високотехнологичен ангиографски апарат, който е разбработен специално за комплексна сърдечна, обща и периферна ангиография за цялото тяло.
Апаратурата е изключително щадяща за пациентите, с ниско ниво на облъчване, посредством прецизност на рентгеновите дози, а вградените в апарата компоненти и технологии гарантират максимално високо качество на образите във всички проекции.
Съществуващият ангиограф, с който до момента болницата е разполагала, също ще бъде използван като резервен.

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов и управителят на МБАЛ „Югозападна болница“ – д-р Тонев изразиха взаимна благодарност за съвместната си работа в грижа за здравето и живота на жителите на четирите общини – Сандански, Петрич, Кресна и Струмяни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене