Трима, обявени за международно издирване, са заловени в Кюстендилско

Трима българи, обявени за международно издирване, са заловени при акция в Кюстендилска област.

Специализираната операция се проведе вчера на територията на РУ Кюстендил за противодействие на конвенционалната престъпност, на престъпленията, свързани с наркотици и незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, битови и икономически престъпления и контрол по ЗДвП. Операцията бе разпоредена със заповед на главния секретар на МВР и осъществена от служители на ОДМВР, главна дирекция ЖСОБТ, на ОДБХ – Кюстендил, РДГ – Кюстендил, НАП.

Установените лица, обявени за издирване чрез Шенгенската информационна система са 33-годишна жена и двама мъже на 34 и 31 години. Установен е и 42-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване. Уведомени са издирващите ги структури.

Задържана е 22-годишна жена за притежание на високорисково наркотично вещество – кокаин. При проведените процесуални действия от семейното жилище са иззети 19 г, електронна везна и газов пистолет. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест, досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

С полицейска заповед е задържан и 30-годишен мъж за притежание на наркотични вещества. Осъществени са процесуални действия в жилището му, където са открити и иззети марихуана, опаковка кокаин, бучка амфетамин . Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Досъдебно производство е образувано по случая.

Задържаните лица са известни на полицията и с други противозаконни деяния.

В рамките на операцията са проверени 3 заложни къщи, 9 питейни и търговски обект, 4 обекта за продажба на дърва за огрев, 4 жилища, 229 лица и 201 МПС.

За установените нарушения са съставени 18 АУАН и 16 фиша по ЗДвП, 3 АУАН и 13 констативни протокола от компетентност на другите институции, образувани са досъдебни производства за извършена кражба, нанесена телесна повреда, притежание на акцизни стоки без бандерол/140 къса цигари/.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене