ПМГ “Яне Сандански” и Първо ОУ от град Гоце Делчев получиха акредитация по програма „Еразъм+“ в сектор „Училищно образование”

„ За нас този успех е от изключителна важност, тъй като в рамките на акредитацията предстои да се проведат различни мобилности на ученици. Това ще допринесе за личностното им развитие с приоритет към придобиване на практически знания и умения и добро владеене на чужди езици. Защото ПМГ “Яне Сандански” винаги се стреми да предлага най-доброто…“ – коментира директорът Елка Божикова.

Акредитацията ще даде възможността в следващите 4 години 40 ученици и 32 учители да изпълнят мобилности в рамките на Европейския съюз с цел  постигане на Стратегически цели и приоритети на институцията. Резултатите от селекция на кандидатурите за „Еразъм“ акредитация, КД1 , подадени по покана за кандидатстване към 19.10.2023 г., поясни директорът на Първо ОУ „Кирил и Методий“ Людмила Дерменджиева.

Сред одобрените от областта учебни заведения в този сектор на 9 ОУ и Езиковата гимназия в Благоевград, както и Транспортната гимназия в Разлог. Обединено училище „Христо Ботев“ от с. Долно Дряново е получило акредитация в сектор „Професионално образование и обучение“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене