Важно ли е да се запознаете със състава на хигиенните продукти?

Когато искате да си закупите хигиенни продукти и лични принадлежности, каквито са превръзките, много е важно да обърнете внимание на състава на конкретния артикул. Защо това е така?

В причината се състои много повече от недоверие и придирчивост. Проверката на състава на избрания от вас продукт може да се окаже ключова за здравословното ви състояние, комфорт и благополучие.

От Sleepy Organic дават повече информация относно причините да направите предварително проучване.

Защо е важно да обърнете внимание на състава на хигиенните продукти?

В днешно време гамата от продукти във всяка категория е разнообразна. Производителите и търговците се стремят да предлагат по-усъвършенствани артикули, за да накарат потребителите да се припознаят в тяхното предложение.

Понякога обаче е възможно самият продукт, начинът на производство и съставките, които участват в създаването му, да не бъдат толкова подходящи за вас, колкото за други хора. В друг, по-лош сценарий, е възможно дори съставните елементи да бъдат вредни за кожата при продължителна употреба, да предизвикват кожни реакции и други.

Много от продуктите, които използвате ежедневно, могат да имат дългосрочни ефекти върху вашето тяло, затова е необходимо да бъдете информирани за техния състав.

Какви съставки трябва да търсите и от кои да се ограничавате?

Когато избирате продукти за личната си хигиена или за тази на вашето дете, трябва да търсите и изисквате материалите и съставките да бъдат:

  • натурални и органични – важно е да избирате такива съставки, защото те са щадящи, имат множество ползи, помагат и дори обогатяват тялото;
  • ефективни – те трябва да премахват замърсяванията не само от повърхностния кожен слой, но и в дълбочина;
  • да поддържат хидратацията – много от агресивните съставки предизвикват сухота, раздразнение и промяна в хидролипидния баланс;
  • да бъдат хипоалергенни – особено ако избирате памперси, мокри кърпи или други принадлежности за хигиената на вашето бебе. Запознайте се подробно със състава, за да бъдете сигурни, че ще избегнете подсичане, зачервяване, сърбеж, дискомфорт или инфектиране. Продуктите, които съдържат химически съставки и парабени, могат да предизвикат различни видове реакции и да дразнят кожата. Алкохолите и изкуствените ароматизатори също могат да бъдат потенциално вредни за чувствителната кожа на най-малките.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене