Оранжерии от поликарбонат – подходящи за хоби или професионално оглеждане?

Ако искате да се занимавате професионално или любителски с отглеждане на различни култури, но търсите целогодишно препитание и консумация, то най-вероятно сте обмислили вариантите за поставяне на парник. Или няколко такива.

От каква постройка обаче се нуждаете, предвид желанията, целите и възможностите ви? От екипа на Парник БГ споделят, че известните през последните години оранжерии от поликарбонат могат да разрешат дилемата ви – те са подходящи както за професионални цели, така и за хоби. Разберете повече относно свойствата на поликарбоната и ползите от избора на такава оранжерия.

Какви са предимствата на поликарбоната и оранжериите от такъв материал?

Все повече професионалисти препоръчват избор на оранжерия от поликарбонат. Това се дължи на високото качество на материала, което е много важно за устойчивостта и солидността на конструкцията. Това, от своя страна, пък касае вашето хоби или професионално отглеждане на култури. Основните характеристики и предимства на поликарбоната, са:

  • има голяма устойчивост – ако изберете такъв материал за вашата конструкция, ще бъдете спокойни, че дори при силен дъжд и вятър, както и снеговалеж, вашето място за отглеждане на растения ще устои на предизвикателствата и ще запази целостта си;
  • подходящ за отглеждане на всякакви култури – независимо дали имате отопление или не, ще може да отглеждате топлолюбиви растения в парника си. Освен че предпазва от ултравиолетовите лъчи, поликарбонатът има топлоизолационни свойства. Благодарение на свойствата на материала, той може да задържи топлината за дълго време, като я поддържа равномерна и предпази културите от измръзване или претопляне;
  • удароустойчивост – много е важно вашият парник да бъде удароустойчив, защото понякога при силен вятър или снеговалеж е възможно тежестта върху покритието да се окаже предизвикателство. Поликарбонатът е достатъчно здрав да издържи на това напрежение и да не изгуби функционалността си.

Защо да изберете такъв парник за хоби и лична консумация?

Причините да се доверите именно на поликарбонат за направа на оранжерия, е че този материал е лесен за обработка, подходящ е за различни по големина конструкции и ще стои еднакво добре във вашия двор или обработваемата ви земеделска площ.

Тези парници са устойчиви, изискват минимални средства за поддръжка и при по-подходящи климатични условия, може да си спестите допълнителни средства за отопление.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене