Министърът на образованието награди успешни директори на училища от Гоце Делчев!

По предложение на началника на регионалния инспекторат по образование град Благоевград г-н Ивайло Златанов двама директори на учебни заведения от град Гоце Делчев бяха наградени с престижна награда лично от министъра на обазованието. Госпожа Мария Георгиева директор на НПГ „Димитър Талев“ град Гоце Делчев и господин Никола Джингаров директор на трето основно училище град Гоце Делчев бяха удостоени за постигнати високи резултати и осъществяване на политиките в соктор образование с награда от 2082 лева в рамките на определени средства за работни заплати по бюджена на съответната институция. Заявката за тези високи резултати беше дадена лично то министъра на образованието още миналата седмица, когато Галин Цоков беше в Гоце Делчев, по покана на директкора Джингаров за среща с местните директори на учебни заведения.

Какви са реформите, които замислят да извършат в образованието, и с какви предизвикателства предстои да се сблъска образователното министерство, сподели министър Цоков на въпросната среща. Председателят на Синдиката на учителите в България Янка Такева съобщи, че пари за увеличение на заплатите на учителите има и че Министър Цоков й е обещал да подпишат колективния трудов договор при който начална заплата на учителите да надвиши 2020 лв. до края на календарната година.

Както Топ Преса писа днес Топ Преса министърът на образованието и науката проф.д-р Галин Цоков удостои и г-н Ангел Живков, директор на земеделската гимназия в Гоце Делчев с парична награда за постигнати високи резултати и осъществяване на политиките в образованието. Наградата дойде не по предложение на РУО, а по предложение на училищен синдикат на който директорът е един от факторите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене