Рокади в редиците на ПП -ДБ в Общински съвет- Благоевград

Рокади в редиците на ПП -ДБ в местния парламент в Благоевград. Предстои промяна в групата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в Общински съвет – Благоевград, предаде репортер на „Фокус“.

От решение на Общинска избирателна комисия става ясно, че Станислав Кимчев, който трябваше да положи клетва, но отсъства поради болничен, е подал молба, с която е поискал предсрочно да му бъдат прекратени пълномощията на общински съветник.

След като разгледа молбата, подадена от обявения за избран с Решение 333-МИ от 17.11.2023 г. на ОИК Благоевград, и след като направи справка чрез Информационно обслужване АД относно подреждането на кандидатите на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в листа Б на коалицията, ОИК е установил, че следващият, който трябва да бъде избран за общински съветник, е Ася Димитрова Иванова.

Тя от своя страна също е подала молба, че не желае да всъпи в длъжност общински съветник. Комисията, след като е разгледала молбата и е направила справка чрез Информационно обслужване АД относно подреждането на кандидатите от коалиция „Продължаваме Промяната–Демократична Българи“ в листа Б на коалицията, ОИК е установил, че следващия, който следва да бъде избран за общински съветник, е Крум Добринов Стоилов

Очаква се той да положи клетва на предстоящата редовна сесия на Общински съвет – Благоевград в края на този месец.

Станислав Кимчев пък се коментира, че ще заеме поста на заместник-кмет по култура. Той е стратегически и оперативен специалист с над 15 години управленски опит в изследването, маркетинга и продажбите на информация, свързана с пазарите за ТВ съдържание в Централна и източна Европа. Един от създателите на независимата плаформа ceetv.net – най-изчерпателният и международно признат независим източник на информация за ТВ бизнес в региона. Сто процента благоевградчанин, възпитаник на НХГ “Св. св. Кирил и Методий“, бакалавър по музика, магистър по кино и ТВ режисура и Международни отношения.

Освен телевизионния бизнес, синът на популярния и обичан актьор и певец от Благоевград – Николай Кимчев, Станислав е фамилно “обременен“ с огромна любов към театралното изкуство и музиката. През годините поставя и участва в мюзикъли на „Broadway Performance Club към Американския университет в България, чиито представления в цялата страна имат огромен принос към популяризирането на мюзикълния жанр. Последните три години създава младежката хорова формация „Ролинг тоунс“, поставя три оперни премиери на сцената на Камерна опера – Благоевград и обучава кандидат-студенти по актьорско майсторство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене