Отборът на „Пирин(Гоце Делчев) ще се цели в класирането на първо място в края на сезона

DSCN7826[1]

Отборът на „Пирин(Гоце Делчев) ще се цели в класирането на първо място в края на сезона, независимо от факта, че и други клубове като вече известния „Оборище“ „Сливнишки герой“ и излезлият нов мераклия за второто ниво на българсия футбол „Витоша“(Бистрица) също имат подобна амбиция. Това обявиха на своя нароча песонфенция от ръководството на клуба. В нея взеха участие председателят на УС на клуба Благомир Томов, изпълнителният директор Костадин Гуцев и спортно-техническият директор ИванБлизнаков. Те обявиха, че управата е доволна от преставянето на зелено-белите през целия период на есенния полусезон, преди който мнозина отписваха отброа и вещаеха мрачно бъдеще за него. В края обаче гоцеделчевци са в челото на 2 т. от лидера „Оборище“ с 9 победи 4 равни и 2 поражения.
Освен това стана ясно, че за 4 месеца – от началото на първенството в югозападната „В“ група клубът е изхарчил 87 хил. лв. – 54 хил., осигурени от община Гоце Делчев и 33 хил., отпуснати еднократно по програма на Професионалната футболна лига. Към момента единственият спомоществувател, който остава в клуба е местната власт, след като към омента няма привлечени рекламодатели или други инвеститори, които да помогнат на отбора. В бъдеще община Гоце Делчев се очаква да отделя по около 20 хил. лв. на месец за издръжка на отбора, включваща освен мъжкия отбор, така и всички 5 формации от ДЮШ. Това се очаква да бъде прието и в бюджета за следващата година.
За зимната пауза се планира да има нови попълнения, които да помогнат да се постигне целта – първо място в крайното класиране, това потвърдиха на песконференцията ръководините фактори в „Пирин“(Гоце Делчев). Според казаното от тях това ще бъдат играчи с опит, които могат да влязат веднага да играят в отбора, а не играчи, които да бъдат просто присъстващи и получаващи заплата.
От тима обявиха, че не изключват това да се разделят с някои от своите футболисти от настоящата селекция. Евентуалните нови обаче ще бъдат ривличани като последната дума ще има треньроът Йордан Боздански и според бюджета, с който разполага клубът.

Повече от прсконференцията слушайте ТУК!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене